Choux cu creveti si maioneza

joi, 15 mai 2014


     Cum spuneam in reteta:
 Pasta choux-coji pentru ecler dulci sau sarate  acestea avand gust neutru se preteaza la orice fel de umplutura.Imaginatie sa avem.




          coji de ecler rotunde 6 bucati
          creveti 12 bucati
          maioneza 3 linguri
          ketchup o lingura


     Cojile se taie in doua pe inaltime,lasand mai inalta partea de jos:cea de sus trebuie sa fie ca un capacel.
     Crevetii se pun la fiert in apa clocotita si sarata pentru 3,4 minute.Se curata;cu ajutorul unei scobitori se elimina si firul negru care este pe spate.6 se taie maruntel si se amesteca cu maioneza si ketchupul.Cu o lingurita compozitia se imparte in mod egal in cojile mai inalte.Se completeaza cu crevetii intregi si se inchid cu capacelele.
     Se tin la frigider cel putin 30 de minute inainte de a fi servite.

          Pofta buna!       

     

Pasta choux-coji pentru umpluturi dulci sau sarate


     Nu stiu voi cum va descurcati dar mie nu imi ies nici o data bine cojile de ecler.Am facut ieri si mi s-au ,,pleostit,, rau de tot ca au iesit ca niste painici.La urma le-am uns cu unt si miere azi dimineata. :).
    Nu am fost cu inima impacata si azi le-am refacut.Nu sunt cine stie ce dar sunt multumita de rezultat.O sa pot pregati ce mi-am propus.
    Pentru ca au un gust neutru,nici dulce,nici sarat se pot folosi atat umpluturi dulci cat si cele sarate.






           
          Din cantitatile pe care le-am folosit mi-au iesit 8 eclere lungi cam de 8cm si 10 rotunde.

          Ingrediente:

     faina 150gr
     margarina 120gr (nu cea de uns pe paine cea pentru prajituri Unirea)
     oua 2 sau daca sunt mici se pot pune 3(aici am gresit eu ieri;am pus 3 oua mari si mi-a iesit prea moale compozitia)
     apa 250ml
     un praf de sare

          Mod de preparare:

     Margarina taiata cubulete si apa se pun la fiert intr-o oala cu fundul gros.Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc se pune toata faina dintr-o data si se amesteca rapid cu o lingura de lemn sau de silicon.Se pune din nou oala pe focul mic si se fierbe mestecand mereu pana cand incepe sa se desprinda bine de pe peretii oalei.Se lasa la racit.
     Ouale se bat si se toarna in fir subtire mestecand continuu pana se incorporeaza bine.
     Se pune pasta choux intr-un pos si pe o tava tapetata cu hartie pentru cuptor se fac formele dorite.Se lasa un pic de spatiu intre ele pentru ca se umfla.
     Se dau la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 15,20 de minute pana se rumesc bine.(Aici depinde si de cuptorul pe care il aveti.Daca este mai mare se poate incalzi si la 190 de grade).Trebuie sa aiba un aspect crocant.Nu se deschide cuptorul in tot acest timp,altfel se lasa.
     Se racesc bine inainte de a se taia pentru a fi umplute.

          Spor la treaba!

Cheesecake cu capsuni si mascarpone




     Eu am avut o tava mica de 22 de cm.Ideale sunt cele cu inel cu peretii detasabili pentru a realiza aceasta prajitura.

          Ingrediente:

     capsuni 300gr si 3,4 pentru ornat
     frisca de batut 200gr
     mascarpone 250gr
     zahar pudra 50gr(sau mai mult depinde de gust)
     gelatina 12gr
     biscuiti obisnuiti sau pesmet dulce facut din diversi biscuiti ramasi
     unt 100gr

          Mod de preparare:

     Biscuitii se paseaza la blender pana se sfarama bine.Se amesteca cu untul topit si racit.Amestecul se aseaza pe fundul tavii si se preseaza bine.Eu am pus intai un cerc de hartie pentru cuptor.
     Gelatina se inmoaie dupa instructiunile de pe ambalaj.
     Capsunile se pun in blender cu zaharul si se paseaza pana se obtine o crema;se amesteca cu mascarponele.Mascarponele se bate bine cu un tel inainte ca sa nu formeze cocoloase.
     Frisca trebuie tinuta la rece inaite de a fi batuta.Se bate si se adauga la amestec impreuna cu gelatina inmuiata;se amesteca usor si cu rabdare pana se incorporeaza bine.
     Se toarna peste blatul de biscuiti.Tava se misca putin ca sa iasa aerul din compozitie si sa se niveleze.Se orneaza prajitura.
     Tava se acopera si se lasa la frigider pentru 4 ore inainte de a scoate prajitura si a o felia.

          Pofta buna!
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino