Bors de pui dres cu smantana si ou

vineri, 16 mai 2014


     Am pregatit acest fel de mancare cand am prezentat:
    Reteta de preparare a borsului pentru acrit,dar acum i-a venit randul... :)
    


          Ingrediente pentru 4,5 portii:

     un pui fara piept(l-am folosit la altceva)
     o ceapa
     2 cartofi
     2 morcovi
     2,3 catei de usturoi
     smantana 100gr
     2 oua
     bors proaspat dupa gust
     sare
     ulei

          Mod de preparare:

     Puiul curatat si bine spalat se taie bucati.Se pune la fiert in 2l de apa rece.Cand incepe sa fiarba se sareaza.Se fierbe pentru 20 de minute dupa care se scoate si se lasa la racit.Carnea se alege de pe oase si se taie bucatele numai bune de luat cu lingura.Eu curat carnea si de piele.Supa se strecoara.
     Ceapa  si usturoiul se toaca marunt;morcovul se da pe razatoarea mica iar cartofii se taie cubuletele mici.Ceapa si usturoiul se pun la calit in putin ulei pana se inmoaie bine.Se adauga cartofii si morcovii si se mai gateste pentru 5 minute.Se pune carnea si supa strecurata.
     Se fierbe pentru 15 minute la foc mic.
     Ouale se bat si se amesteca cu smantana dupa care se toarna in oala in fir subtire in ultimele 2 minute.Se invarte cu lingura in oala in modul ca se formeaza un vartej iar amestecul se toarna in acel punct.Se acreste cu bors dupa gust.Eu am citit intr-o carte de bucate ca borsul proaspat nu se fierbe pentru ca se distrug toate proprietatile.Daca borsul se serveste de exemplu a doua zi se acreste inainte,dupa ce a fost incalzit un pic.
     Nu am avut verdeata si l-am facut asa fara.

          Pofta buna!
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino