Kebab arabesc in yufka -cu pui

sâmbătă, 17 mai 2014



     Kebabul este un fel de mancare traditional turcesc pe baza de carne care s-a raspandit in toata lumea datorita emigrantilor proveniti din Mediu Orient.
   Carnea se prajeste infipta intr-o tepusa care se aseaza langa foc si se roteste permanent.Exista si alta varianta de kebab care se prajeste pe gratar facuta cu carne tocata.Carnea se ruleaza in forma in jurul tepusei.
   Carnea se condimenteaza cu menta,oregano,chimion(cumino),coriandru,ardei iute etc in functie de zona si de gust.Se serveste in paine araba(e ca o chila mai mare,iar turcii il numesc doner kebab) sau in yufka adica o lipie facuta cu ulei.Kebabul in yufka se serveste indeosebi in tarile arabe.Painea se poate unge cu tahini,tzatziki,harissa sau humus.Dupa gust se pune maioneza sau ketchup.
   Nu se face din carne de porc:numai din carne de pui,vita sau miel.
   Mie imi place foarte mult,il pregatesc mereu si astazi va impartasesc reteta mea.
    
          Ingrediente pentru trei kebab

     3  bucati de lipie facuta in casa sau cumparate-facute cu ulei
     2 pulpe de pui
     3 frunze de salata
     cateva rosii cherry sau o rosie feliata
     o ceapa verde
     sos dupa gust eu am avut tahini si tzatziki
     chimion(cumino),coriandru boabe,piper 
     ulei

          Sa incepem cu sosurile.



          Tahini l-am facut cu 50gr de susan prajit si 30ml de ulei.Se paseaza la blender pana se formeaza o crema.
          Tzatziki din 60gr iaurt amestecat cu cateva frunzulite de menta si patrunjel tocate fin.Se face cu castravete de obicei dar cautand am gasit aceasta denumire la multe sosuri pe baza de iaurt.
     






           
        
     Ceapa se taie rondele si se pune la calit in ulei.
     Pulpele spalate se dezoseaza.Carnea se taie fasii si se pune la prajit peste ceapa.Se sareaza si se condimenteaza.Se prajeste pentru 10 minute la foc mic(se incearca).
     Lipiile se prajesc intr-o tigaie fara ulei pentru 2 minute pe fiecare parte.Daca se folosesc cele cumparate se urmeaza instructiunile de pe ambalaj.Se ung cu un sos dupa dorinta.
     Peste sos se aseaza frunza de salata spalata si uscata,felii de rosii si carnea.Dupa gust se pune maioneza,ketchup sau amandoua.
     Partea de jos a lipiei se indoaie dupa care lipia se ruleaza.Se inveleste in foaie de aluminiu cam pana la jumatate.
     Se serveste imediat.

          Pofta buna!
    
    

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino