Briouat a la kefta-pachetele cu carne dupa reteta marocana

marți, 20 mai 2014


          Acestea sunt ingredientele pentru sosul chermoula:patrunjel,coriandru(e mai greu de gasit proaspat dar se pot pune 2 boabe,sau putin macinat sau se poate prepara si fara),usturoi verde sau un catel de usturoi,zeama de lamaie,putin ulei de masline si sare.Sunt mai multe variante dar mie asta imi place.Dupa gust se pune ardei iute,boia.Cantitatile se pun in functie de cat de mult iubim un ingredient sau altul.Se toaca marunt patrunjelul,coriandrul,usturoiul si se pun in blender cu sucul de lamaie si uleiul si se paseaza pana se obtine o crema.Se sareaza dupa gust si se tine la frigider pana se pregatesc pachetelele.






          Ingrediente pentru 10 pachetele:

     un pachet de foi fine de placinta(10 foi)
     carne de vita tocata 500gr
     o ceapa
     2 oua(care am uitat sa le pun in poza)
     chimion(cumino),boia dulce cate o lingurita din fiecare
     scortisoara macinata mai putin de o lingurita
     patrunjel,coriandru facultativ
     sare
     piper
     ulei

          Mod de preparare:

     Ceapa se pune la calit in ulei pana se inmoaie bine.Se adauga carnea si se gateste pentru 10 minute mestecand mereu.Se adauga chimionul,boiaua,scortisoara si ouale batute.Se sareaza si se pipereaza.Ouale se pun peste prajeala calda.
     Eu am avut foi rotunde dar pachetelele ies si mai bine cu foile dreptunghiulare.Fiecare foaie ar trebui unsa cu ulei pentru alte retete.Dar pentru ca aceste pachetele eu le-am prajit nu le-am mai uns.
     Se ia o cantitate din carnea prajita si se aseaza pe foaie.Se impacheteaza in modul ca se obtin mai multe straturi care sa inveleasca carnea si sa o ,,sigileze,,.
     Se prajesc pe rand in mult ulei incins pana se rumenesc.Se scurg de uleiul in ecces pe hartie speciala si se servesc calde alaturi de sosul chermoula.
     
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino