Ravioli umpluti cu peste si ierburi aromatice

luni, 26 mai 2014


     Pentru umplutura raviolilor se pot folosi mai multi pesti ca de exemplu: salaul de mare,dorada,chefalul,merlucius.Eu am avut un chefal.








          Ingrediente pentru foaie:

     300gr de faina
     3 oua
     sare
     inca putina faina pentru intins foaia

          Ingrediente pentru umplutura:

     un peste de cam 1kg
     patrunjel,salvia,rozmarin,oregano dupa gustul fiecaruia
     o ceapa
     un morcov
     o bucatica de telina
     o frunza de dafin
     5,6 boabe de piper
     1,2 linguri de pesmet
     sare

          Mod de preparare:

     Sa incepem cu foaia.Faina se pune intr-un vas in forma de movilita.In mijlocul acesteia se face o adancitura unde se pun ouale si putina sare.Se bat cu o furculita si se amesteca cu faina.Se framanta energic pana aluatul incepe sa faca gaurele.Se da o forma rotunda,se inveleste intr-un servet si se lasa la rece pentru 30 de minute.
     Pestele se curata de solzi,intestine,branhii si aripioare.Se taie bucati,se spala si se pune intr-o oala cu multa apa rece.Se poate folosi si capul curatat bine;da gust bun supei.Se adauga legumele,dafinul,boabele de piper,sare si se fierbe pentru aproximativ 15 minute.Se scot bucatile de peste si se curata cu mare grija de eventualele oase.Supa se strecoara si se pastreaza.
     Ierburile aromatice se toaca fin.Se amesteca cu carnea,o lingura de ulei,sare,piper si pesmet pana se obtine o pasta.
     Aluatul se imparte in doua parti egale.Cu ajutorul sucitorului presarat bine cu faina din fiecare parte se intinde o foaie subtire si uniforma facand atentie sa nu se rupa.
     Una dintre ele se unge cu pasta obtinuta mai inainte in strat uniform.Se acopera cu a doua foaie si cu ajutorul rotitei(eu am zimtata) se taie patrate.Foile trebuie sa se fie bine unite si inchise pe margini.Se preseaza usor inainte de a taia patratele.
     Intre timp se pune supa strecurata la fiert.Cand incepe sa fiarba se pun raviolii cate putini o data.Au nevoie aproximativ 6 minute ca sa fiarba.Cand ies la suprafata sunt fierti.Se iau cu paleta si se servesc calzi cu putina supa.

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino