Bricks alla viande hachee-la cuptor

vineri, 30 mai 2014


     Se numeste bricks ca si in alte retete de la numele foilor de placinta;dupa care depinde de umplutura folosita.Noi avem foile fine placinta care sunt asemanatoare si putem face aceste retete atat de bune...
     Astazi le-am dat forma de triunghi si spre deosebire de retetele pe care le-am facut mai inainte prajite astazi am pus la cuptor.
  
     
 








          Ingrediente pentru 10 triunghiuri:

     10 foi fine de placinta
     carne de vita tocata 500gr
     rosii cherry 15,20
     chimion (cumino),boia dulce cate o lingurita din fiecare
     piper,coriandru macinat dupa gust
     o ceapa
     3 oua
     patrunjel
     sare
     ulei
     pentru sos:patrunjel tocat fin,zeama de la o lamaie,sare,piper
  
     



          Mod de preparare:

     Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei pana se inmoaie bine.Se adauga carnea si toate condimentele,patrunjelul tocat si se calesc bine pentru 10 minute amestecand continuu.Se sareaza si se adauga ouale in amestecul cald.
     Foile de placinta se impaturesc pana se obtine o foaie ,,ca o rigla,, lata cam de 8,10cm.Spun asta deoarece eu am avut foi bricks din Maroc rotunde;dar foile noastre de placinta sunt dreptunghiulare si e mai usor de facut;deci cum se vede in poza(am avut ajutor din Maroc).
     Se ia din compozitia pe baza de carne o cantitate cam 50gr si se pune pe ,,rigla,,in partea stanga.Se acopera compozitia si se pliaza foaia in modul ca se da forma de triunghi de fiecare data pana se ajunge la capatul,,riglei,,.Se inchide bine.Sper sa fie explicative toate fotografiile;ajutorul meu mi-a aratat cu rabdare...:)
     Se continua pana se termina foile si compozitia.
     Se pun triunghiurile intr-o tava pentru cuptor unsa cu ulei si se ung la randul lor cu ulei.
     Se dau la cuptorul incalzit la foc mijlociu(180 de grade) pana se rumenesc frumos.
     Intre timp se pregateste sosul.Se taie fin patrunjelul si se amesteca bine cu sucul de lamaie.Se sareaza si pipereaza dupa gust.
     Triunghiurile se servesc calde stropite cu sos.

          Pofta buna!
     

Pulpe de pui cu ciuperci champignon si usturoi verde-la cuptor

 
     Ce inventie minunata cuptorul...

   


          
          Ingrediente pentru 3 portii:

     6 pulpe de pui superioare sau 3 pulpe intregi
     ciuperci champignon 500gr aproximativ
     usturoi verde cu bulb 5,6 bucati (nu am in poza)
     ulei
     sare
     piper

          Mod de preparare:

     Usturoiul se curata si se spala.Se separa bulbul de frunze si se taie marunt fiecare.Cantitatea rezultata din bulb se imparte in doua.
     Pulpele se curata de piele sau nu dupa dorinta fiecaruia.Eu le-am curatat.Spalate,se usuca bine si se cresteaza usor.Se amesteca cu sare,piper,putin ulei si o parte din bulb.
     Ciupercile se curata de codita daca au;se spala sub jet de apa rece cu ajutorul unui servetel de bucatarie.Nu se tin direct sub apa,se trec din cand in cand pentru ca absorb multa apa.Se amesteca si ele cu putin ulei,sare,piper si restul de usturoi din bulb.
     Eu am pus intr-o tava mai mare pulpele in mijloc si ciupercile in jurul lor.
     Se da la cuptorul incalzit la foc mare(190,200grade) pentru 35,40 de minute(eventual se incearca).Se intorc o data dupa 15 minute.
     Se stinge focul si se pun frunzele de usturoi tocate peste tot.Se acopera tava cu foaie de aluminiu si se lasa pentru inca 10 minute ca sa se aromatizeze bine.
     Se servesc calde si sunt foarte bune cu mamaliguta.

     
  
     

Muffin cu capsuni


     E un mod de a ,,pacali,, pe cei mici sa manance fructe.Pentru micul dejun,pachetel la scoala,desert sau intre mese muffin sunt potrivite.Dar si cei mari se pot bucura de ele in aceeasi masura.
    
          Muffin pentru toti!!!






          Ingrediente pentru 8 muffin mari:

     faina 220gr
     unt 100gr
     zahar 100gr
     2 oua
     lapte 50 ml
     10 capsuni sau dupa gust
     un varf de cutit de praf de copt
     un praf de sare

          Mod de preparare:

     Untul se tine la cald cu cel putin o ora inainte de a fi folosit;trebuie sa fie moale.
     Se bate cu zaharul pana se obtine o crema.
     Se adauga galbenusurile batute cu sarea si laptele.Se pune faina amestecata cu praful de copt si cernute si se amesteca bine.
     Albusurile se bat spuma.Se incorporeaza in aluat mestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase.
     La sfarsit se pun capsunile taiate bucatele.
     Eu am o tava speciala pentru muffin si cosulete de hartie pentru cuptor.Dar exista si alte forme;fiecare foloseste ce are.Daca e nevoie formele se ung bine cu unt iar muffin se lasa sa se raceasca inainte de a fi scoase din forme.
     Se dau la cuptorul incalzit la foc potrivit(180 de grade)pentru 20,25 de minute.Nu se deschide cuptorul.
     Se servesc dupa dorinta cu zahar pudra.
     Americanii fiind parintii acestei prajituri recomanda sa fie servita a doua zi pentru ca este mai buna. :)...eu nu am rezistat...

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino