Tocanita taraneasca de peste mic

sâmbătă, 7 iunie 2014



     Am numit-o asa pentru ca aceasta delicioasa tocanita de peste mic o mancam la tara facuta de bunica mea.Eu am facut-o de multe ori dar niciodata nu mi-a iesit asa de buna ca a ei.Poate dragostea cu care gatea pentru noi. <3.
     Pestele il prindea (asa se spunea) bunicul cu sacul;adica o plasa de pescuit mica facuta rudimentar.Mergea pe rau dimineata ca atunci se prindea mai bine.
     Pe raul de munte in zona unde am crescut eu erau si pastravi dar cu sacul se prindeau numai pesti mici(moine si craiesti).
     Eu am avut hamsii dar se pot folosi toti pestii cand sunt mici:mrene,porcusori,carausi,latite sau obleti etc dar important este sa fie facuta cu ceapa verde si mult marar.





         Ingredienti pentru aproximativ trei portii:

     peste mic 500gr
     ceapa verde 500gr
     marar mult(vedeti cum va place)
     o frunza de dafin
     ulei
     sare
     piper negru boabe
     

          Mod de preparare:

     Pestele se curata de cap si intestine,se spala si se usuca.Se da prin faina amestecata cu sare si se prajeste in putin ulei incins.E nevoie de putin timp cam un minut pe fiecare parte.Se scoate pe hartie de bucatarie.
     Ceapa se taie rondele si se pune la calit in uleiul in care s-a prajit pestele(daca e prea mult ulei se mai scoate un pic);se adauga frunza de dafin.Se caleste repede cam 10 minute.Daca e nevoie se pune un pic de apa.
     Se pune mararul tocat,se sareaza si se macina mult piper.Se amesteca.
     Se aseaza pestii peste ceapa calita si se acopera cu un capac.Dupa 2 minute se stinge focul si se lasa la racit.
     Se serveste calduta si este foarte buna cu mamaliguta.

          Pofta buna!

     

     



Muffin cu cirese si mascarpone






          Ingrediente pentru 12 muffin:

     mascarpone 250gr
     3 oua
     faina 200gr
     zahar 120gr(sau dupa gust)
     lapte 50 ml
     cirese dupa gust (eu am pus cate 3 in fiecare muffin)
     un praf de copt
     zahar vanilat

          Mod de preparare:

     Mascarponele se amesteca bine cu ouale.Se pune zaharul si laptele.
     Faina amestecata cu praful de copt se cerne.Se incorporeaza bine in compozitie.
     Se pune intr-un pos si se imparte in formele de muffin.Se umplu formele pana la jumatate,se adauga ciresele si se completeaza cu restul compozitiei.
     Ciresele se curata in prealabil de samburi si se presara cu zaharul vanilat.
     Se dau la cuptorul incalzit la foc potrivit(175,180 de grade) pentru 35,40 de minute;pana se rumenesc bine.In tot acest timp nu se deschide cuptorul altfel se lasa.
     Se lasa sa se raceasca bine si se pot servi dupa gustul fiecaruia cu frisca,presarate cu zahar vanilat,cu o lingurita de dulceata de cirese daca este sau pur si simplu simple.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino