Ciorba de salata cu jumari de ou si sunculita afumata

joi, 12 iunie 2014


      Am pregatit ciorbita cu un pic de sunculita dar foarte simplu se poate renunta la ea.Daca nu se foloseste ciorba se poate servi si rece si este si mai buna a doua zi.



   

          Ingrediente pentru aproximativ patru portii:

     salata 800gr(eu am avut iceberg dar se poate folosi orice fel)
     o ceapa verde
     un cartof nou
     un morcov
     un dovlecel
     sunculita afumata 120gr
     2 oua
     iaurt 150gr
     otet dupa gust
     sare 
     ulei
     

          Mod de preparare:

     Sunculita se taie felii mai mari(ca sa nu se desfaca) si se pune la prajit in putin ulei pana devine crocanta.
     Intre timp se taie salata fideluta,ceapa rondele,cartoful si morcovul cubulete iar dovlecelul felii.
     Cand sunculita este prajita se pun ceapa,morcovul,cartoful si dovlecelul la prajit la foc mijlociu pana devin crocante si acestea.
     Se adauga salata si putina sare.Se caleste 5 minute mestecand continuu.
     Se toarna cam 1,2l de apa(depinde cat va place de zemoasa ciorba) si se fierbe pentru 15 minute.
     Ouale se bat cu putina sare si se prajesc omleta.Se ruleaza si se taie felii.
     Cand ciorba este la sfarsitul prepararii se amesteca iaurtul cu otet dupa gust si se drege.
     Se serveste calda cu omleta taiata ,,jumari,,.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino