Aperitiv cu sparanghel si omleta- rece

duminică, 15 iunie 2014


     Si cum aveam inspiratie si ceva sparanghel in plus am zis sa fac un aperitiv sau sa pregatesc ceva pentru micul dejun..asa ca asta a iesit...




          Ingrediente pentru o portie:

     6 bucati de sparanghel
     2 oua
      o lingura de parmezan sau alta branza rasa dupa gust
      patrunjel
     ulei
     sare
     piper negru boabe

          
            Mod de preparare:

      Sparanghelul se pregateste ca in reteta aperitiv rece cu sparanghel si oua umplute .Se lasa la racit.
      Ouale se bat cu o tija de sparanghel tocata fin,patrunjelul tocat fin,branza rasa sare si piper si se prajesc intr-o tigaie unsa cu putin ulei pe amandoua partile pana cand se formeaza o crusta pe fiecare parte.
     Tijele de sparanghel fierte se invelesc cu omleta dupa imaginatia fiecaruia si se servesc cu branza rasa si piper macinat pe moment...

          Pofta buna!
      

       
       

   

Aperitiv rece cu sparanghel si oua umplute


     E un aperitiv rece,usor,cu putine calorii si care poate fi pregatit chiar si cu o zi inainte...Cantitatile se pot decide in functie de necesitati...    

 


          Ingredienti pentru trei portii:

     12 tije de sparanghel
     3 oua
     o lingura de branza rasa(cas,parmezan,telemea dulce,cascaval dupa gust si in functie de ce avem prin frigider)
     ulei
     sare
     piper negru in boabe

          Mod de preparare:

     Tijele de sparanghel se pregatesc in felul urmator:se indoaie in partea de jos;se rup exact in punctul in care sunt bune de consumat(varfurile sunt fragede).Se spala bine si se leaga cu ata de bucatarie intr-un buchet.
     Se pun la fiert in picioare intr-o oala inalta,ca sa fie acoperiti de apa (in apa clocotita si sarata).Se fierb pentru 10,15 minute,se incearca cu furculita.Se lasa la racit.
     Ouale se fierb pentru 8 minute.Se curata de coaja si se taie in doua.Se scoate galbenusul.
     Trei tije de sparanghel se pun in blender cu galbenusurile,2,3 linguri de apa in care au fiert,o lingura de ulei,sare si piper.Se paseaza pana se face o crema.Se pune in congelator pentru 3 minute sau in frigider 12,15 minute.Se umplu jumatatile de albusuri in mod egal cu aceasta compozitie.
     Eu am facut o portie asa: trei tije de sparanghel si doua jumatati de ou umplute.Se lasa totul la rece pana in momentul servirii.Se stropeste cu ulei dupa gust si se macina piper pe moment.

           Pofta buna!

     
     


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino