Smoothie cu pere,mar,banana si lamaie

joi, 19 iunie 2014



          Pentru doua pahare am avut:doua pere,un mar,o banana si zeama de la o lamaie.
       Se pot schimba cantitatile in functie de gustul fiecaruia.
       Perele,merele si banana  spalate se curata de coaja si se taie cubuletele.Se pun intr-un blender cu zeama de lamaie si se paseaza bine.
       Se serveste imediat.

          Sa va dea energie si sa aveti o zi frumoasa!

Aripioare de pui in marinatura picanta -reteta marocana pregatita la cuptor


     Si ca sa multumesc si capra si varza...am facut si aripioare dupa reteta marocana.

          Ingrediente:

     6 aripioare
     o lingurita de praf de chimion(cumino)
     o lingurita de curcuma
     un ardei iute tocat fin 
     2 catei de usturoi zdrobiti
     o jumatate de lingurita de piper macinat
     sare
     3 linguri de ulei

          Mod de preparare:

     Aripioarele se curata,se elimina varfurile si se taie in doua.
     Se pun intr-un vas inalt iar peste ele se adauga ingredientele.Se amesteca bine si se lasa la frigider pentru cel putin 30 de minute cu vasul acoperit.
     Se unge o tava pentru cuptor cu putin ulei.Se aseaza aripioarele.
     Se dau la cuptorul incalzit la foc potrivit(180 de grade) pentru 30 de minute.Dupa 15 minute se intorc.
     Se servesc calde.

          Pofta buna!

Aripioare de pui marinate in sos de miere cu mustar-la gratar



          Ingrediente:

     6 aripioare
     mustar cu boabe 80gr
     miere 80gr
     praz o bucatica  de 2,3cm
     2 lingurite de cimbru verde tocat fin
     4 linguri de ulei
     sare
     piper

          Mod de preparare:

     Aripioarele se curata de varfuri,se spala bine si se usuca.
     Prazul se toaca fin.Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un sos.
     Aripioarele se pun in sos,se amesteca foarte bine si se lasa la frigider pentru cel putin 30 de minute.
     Se pregatesc pe gratar sau in tigaia grill (in amandoua cazurile incinse bine).Eu le-am facut in tigaia grill.
     Aripioarele inainte de a fi puse pe gratar se acopera bine cu sos si se inteapa din loc in loc cu furculita.
     Se prajesc pe amandoua partile pana devin crocante,avand grija sa se reduca focul dupa ce au fost puse in tigaia grill.Au nevoie de
cel putin 15 minute pe fiecare parte la foc potrivit.
     Se servesc imediat.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino