Flori de dovlecel umplute cu feta si cartofi-la cuptor

vineri, 20 iunie 2014


     De la reteta penne cu pesto de dovlecei si feta mi-au ramas florile,cum spuneam.
    


          Ingrediente:

     8 flori mari de dovlecel sau mai multe mai mici
     un cartof potrivit 
     feta 100gr
     o bucata de usturoi verde
     patrunjel
     oregano dupa gust
     piper
     ulei
     sare

          Mod de preparare:

     Florile de dovlecel se pregatesc ca in reteta:
     Cartoful se curata de coaja si se fierbe cu un dovlecel pentru 15 minute,dupa care raciti se dau pe razatoare.
     Usturoiul se taie marunt si se caleste 2,3 minute in putin ulei,se adauga cartoful si dovlecelul si se lasa impreuna pentru inca 5 minute mestecand continuu.
     Feta se da pe razatoarea cu gauri mici:patrunjelul se toaca.Se adauga in compozitia de cartof si dovlecel.Se drege gustul de sare(feta e sarata),se pune oregano si piper si se amesteca bine.
     Cu aceasta compozitie se umplu florile,cu grija sa nu se rupa petalele.Se rasucesc petalele sa varf si se inchid cu o scobitoare.
     Florile umplute se pun intr-o tava pentru cuptor unsa cu ulei.Dupa gust se stropesc cu ulei.
     Se dau la cuptorul incalzit la foc potrivit(180de grade) pentru 20 de minute.
     Se servesc calde cu feta rasa.

          Pofta buna!

Aripioare de pui marinate in sos de otet balsamic,mustar iute si paprika dulce-la gratar



          Ingrediente:

     6 aripioare
     2 linguri de mustar iute
     2 linguri de otet balsamic
     o lingura de paprika dulce
     2 catei de usturoi tocati fin
     o lingura de concentrat de rosii
     o lingurita de zahar
     sare

          Mod de preparare:

     Aripioarele se curata bine.Se taie varfurile si se spala.Se usuca.
     Se amesteca toate ingredientele intr-un vas inalt.Se pun aripioarele( intepate din loc in loc cu furculita) si se acopera bine cu sosul rezultat.Se acopera vasul si sa lasa la frigider pentru cel putin 30 de minute.
     Se pot pregati la gratar sau in tigaia grill.Eu le-am facut in tigaia grill incinsa bine.
     Inainte de a fi puse in tigaie(sau respectiv pe gratar)se amesteca bine in sos.
     Se prajesc pe amandoua partile cate 15 minute pe fiecare parte dupa ce s-a micsorat focul.
     Se servesc imediat.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino