Chec de dovlecei cu feta

luni, 23 iunie 2014

     
     E o reteta pe care am vazut-o intr-o revista mai demult.Aveam in casa toate ingredientele si am facut-o aseara.Am adaptat un pic;nu mai am revista si am pus un pic de la mine... :)
   Ce bun a iesit...
    

   




          Ingrediente:

     dovlecei 500gr (sau depinde de cat de mare se doreste,cu flori sau fara)
     un morcov
     cartofi 150,200gr
     o ceapa(eu am avut rosie)
     un catel de usturoi
     2 oua
     feta 100gr(sau cas,telemea dupa gust si posibilati)
     faina 4 linguri
     un varf de cutit de praf de copt
     sare
     piper
     ulei 

          Mod de preparare:

     Ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in ulei pana se inmoaie bine.Se adauga morcovul,dovleceii si cartofii rasi pe razataoarea mica si se gatesc pentru 5 minute.Se lasa la racit.
     Se  rade feta si se bate cu ouale.Se adauga faina praful de copt,5 linguri de ulei si 5 linguri de apa.Se pune tot in prajeala de mai inainte.Se drege di sare si piper.
     Daca se doreste mai consistent se mai adauga faina,eu il prefer mai ,,moale,,.
     Compozitia se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie pentru cuptor.
     Se da la cuptorul incalzit la foc potrivit(180 de grade) pentru 45 de minute.
     Se lasa la racit in tava.Se feliaza rece.
     Se serveste ca si aperitiv sau felul doi.Se poate incalzi sau servi rece.

          Pofta buna!
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino