Tort diplomat cu mascarpone si caise

vineri, 4 iulie 2014







          Ingrediente:

     1kg de caise sau dupa gust
     frisca de batut 500gr
     mascarpone 250gr 
     3 oua (in poza sunt 5 dar m-am gandit ca sunt prea multe)
     15 linguri de zahar
     un zahar vanilat
     piscoturi de sampanie cat e nevoie(depinde de vasul in care se face tortul)
     50gr de foi de gelatina
     10 linguri de lapte

          Mod de preparare:

     Caisele spalate se curata de samburi si se pun intr-o craticioara cu 10 linguri de zahar.Cantitatea de zahar e variabila in functie de gust.Se pun pe focul mic pentru 10 minute amestecand usor ca sa sa nu se sfarame.Se lasa sa se raceasca bine.
     Gelatina se dizolva dupa instructiunile de pe ambalaj.
     Ouale se pun cu 5 linguri de zahar,laptele si zaharul vanilat la fiert,tot pe foc mic pana se face o crema.Se amesteca continuu.Se lasa bine la racit.
     Frisca se tine la frigider inainte de a fi batuta.Se bate si se amesteca cu mascarponele.Se tin la rece pana se racesc ouale si caisele.
     Intre timp se tapeteaza o forma cu foaie de prospetime si se imbraca peretii cu piscoturi.Pe fund se pun caise pana se acopera bine.Restul caiselor se taie bucatele mici si se pun in compozitia de frisca si mascarpone.Se adauga ouale racite si gelatina dizolvata.Se amesteca usor pana se incorporeaza bine.Se pune compozitia in forma.Deasupra se pun alte piscoturi acoperind tot; se acopera cu foaie de prospetime.
     Se lasa la frigider cel putin 4 ore.
     Se pune un platou peste forma si se rastoarna in modul ca raman caisele deasupra,iar piscoturile dedesupt ca sa formeze ,,blatul,,.

          Spor la treaba! ;)


          
     

Prajitura cu piersici si amaretti


     Vad cu parere de rau ca pozele nu sunt foarte reusite dar sa stiti ca e grozava prajitura.Am gasit reteta intr-o carte cu retete pentru dulciuri italiene.

  






          Ingrediente:

     unt 150gr
     zahar 150gr
     4 oua
     faina 300gr
     5 linguri de lapte
     20 de biscuiti amaretti
     coaja rasa de la o lamaie
     5,6 piersici
     praf de copt

          Mod de preparare:

     Untul se lasa la temperatura camerei cu o ora inainte de a fi folosit;trebuie sa fie moale.Se bate cu zaharul si laptele pana se omogenizeaza bine.Se adauga ouale unul cate unul.
     Biscuitii se farama si se pun in compozitie.
     Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si coaja de lamaie si putin cate putin se adauga mestecand usor.
     Piersicile se taie felii si se pun deasupra dupa dorinta.
     Se pune intr-o tava pentru cuptor tapetata cu hartie speciala si se la cuptorul incalzit la foc mediu(180 de grade) pentru 45,50 de minute.

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino