Tajine de pui cu ceapa, lamaie si masline verzi

joi, 10 iulie 2014




          Ingrediente:

     un pui
     4 cepe mari(daca e rosie e si mai bine,asa folosesc in Maroc)
     200gr de masline verzi(sau dupa gust)
     o lingura de chimion macinat(cumino)
     o lingura de curcuma(turmenic)
     o lingura de boia dulce
     sofran un varf de cutit(cum am mai zis eu il gasesc cubulete)
     piper
     sare
     ulei
     o lamaie

          Mod de preparare:

     Ceapa se taie rondele si se pune intr-o cratita cu fundul gros la calit pentru 10 minute dupa care se adauga toate condimentele si se mesteca bine.
     Intre timp se taie puiul spalat si curatat de piele(dupa dorinta,eu asa fac).Se pun bucatile de pui in oala,se toarna un pahar cu apa si se acopera cu un capac.Se lasa 20 de minute dupa care se intorc bucatile de carne si se mai gateste pentru inca 20 de minute(puiul meu era mic,daca e mai mare se mareste timpul).Se pune lamaia taiata felii(spalata bine cu bicarbonat) si maslinele si se lasa inca 5 minute.
     Se drege de sare si piper si se serveste.

          Pofta buna! 
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino