Tocanita de scoici la cuptor(cu scoici congelate)

joi, 31 iulie 2014




          Ingrediente pentru patru portii:

     scoici congelate 600gr
     rosii cubulete din cutie 100gr(sau bulion ,sos de rosii...si atunci vedeti dumneavoastra)
     patrunjel dupa gust
     4,5 catei de usturoi
     ulei
     sare...de gustat(scoicile sunt un pic sarate)
     piper negru boabe(se macina pe moment)
     
          Mod de preparare:

     Scoicile congelate se pun la fiert in apa clocotita si se fierb pentru 3,4 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.Se scurg de apa.
     Se pun intr-o tava pentru cuptor unsa bine cu ulei;se adauga rosiile,patrunjelul tocat,usturoiul taiat felii si 200ml de apa.Tava se acopera cu foaie de aluminiu.
     Se baga la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 20,25 de minute(in functie de cuptor).In ultimele 5 minute se ia foaia de aluminiu in modul ca se gratineaza un pic...
     Aceasta tocanita se serveste calduta dar este buna si rece... :)

          Pofta buna! 
    

Mancarica de curcan cu orez si mazare



           Ingrediente pentru trei portii:

     o pulpa de curcan(partea inferioara cam 250gr a avut cea pe care am gatit-o eu)
     orez cu bobul lung 150gr
     mazare congelata 100gr
     o ceapa mare
     rosii cubulete din cutie 50gr(sau un pic de bulion,sos de rosii) 
     ardei iute(peperoncino) dupa gust sau se poate renunta
     sare
     ulei

          Mod de preparare:

     Pulpa spalata si curatata se pune la fiert in apa rece cat sa o acopere de un deget.Cand apa incepe sa fiarba se sareaza.Se fierbe pentru 20 de minute;se scoate si se lasa la racit.
     Ceapa tocata se pune la calit in ulei pana se inmoaie bine.Se adauga orezul si se prajeste pentru 2,3 minute.Incet ,incet se toarna cate un pic din supa in care a fiert pulpa si se amesteca mereu(daca nu ajunge supa se mai adauga un picut de apa).Se gateste pentru 10 minute dupa care se pune mazarea,rosiile cubulete si carnea taiata bucati(fara os).Se continua inca 10 minute.
     In ultimele 2 minute se adauga dupa gust ardeiul iute(nu mai vorbim de beneficiile pentru sanatate)...
     Este un fel de mancare care se poate servi calduta dar si rece.

          Pofta buna!
     
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino