Maakouda -chiftele din cartofi marocane

joi, 7 august 2014



          Ingrediente:

     4 cartofi fierti intregi 15minute
     un ou
     3 catei de usturoi
     o lingurita de chimion(cumino)
     o lingurita de curcuma
     sofran un varf de cutit(eu am cuburi)
     patrunjel o mana buna(sau coriandru proaspat)
     2,3 frunze de menta
     piper
     sare
     ulei

          Sosul se face din:

     doua rosii
     o lingura de concentrat de rosii
     patrunjel(ei folosesc coriandru proaspat)
     o frunza de menta
     ardei iute dupa gust
     sare
     2 linguri de ulei



          Mod de preparare:

     Intai se pregateste sosul.Se taie rosiile felii potrivite si se pun la foc mic cu putina sare si uleiul.Se toaca patrunjelul si ardeiul si se pun peste rosii.Concentratul de rosii se dilueaza cu 100ml de apa si se adauga.Se lasa la fiert pentru 10 minute la foc mic.Se lasa la racit.
     Cartofii fierti se dau pe razatoarea cu gauri mari sau se sfarama cu furculita.
     Patrunjelul,menta si usturoiul se toaca.Se pun peste cartofi impreuna cu sofranul,chimionul,curcuma.La sfarsit se pune oul si se amesteca foarte bine.Se sareaza si se pipereaza.
     Cu mainile umezite se formeaza bilute care se preseaza usor intre maini ca sa ia o forma ovala.
     Se prajesc in uleiul incins la foc mic(ca sa nu se desfaca),pe amandoua partile pana se rumenesc.
     Se servesc calde sau reci alaturi de sosul racit.

          Pofta buna!

      

Mancarica de curcan cu legume si ierburi aromatice




          Ingrediente pentru patru portii:

     600gr piept de curcan
     3 cepe
     3 morcovi
     2,3 tulpini de telina
     15,16 rosii cherry
     facultativ un ardei iute
     rozmarin si salvia dupa gust
     100,120 de grame de unt
     un pahar de vin alb sec
     sare
     piper

          Mod de preparare:

     Carnea spalata si uscata se taie cubuletele.Se pune la prajit in unt la foc mic.Untul nu trebuie sa devina maroniu pentru ca se amaraste.Se prajesc pentru 5,6 minute dupa care se stopesc cu vinul si se mai lasa inca 5 minute.Se scot pe o farfurie.
     Ceapa tocata se pune in tigaia in care s-a prajit carnea(dupa gust se mai pune unt).Se caleste pana se inmoaie bine.
     Morcovul se taie felii;telina bastonase si rosiile in doua(eventual ardeiul iute taiat felii).Se pun peste ceapa calita si se gatesc pentru 10 minute.
     Se pun bucatile de carne,salvia si rozmarinul tocate,se sareaza si pipereaza si se lasa inca aproximativ 15 minute.
     Este un fel de mancare care se poate servi calduta sau rece.

         Pofta buna!
      

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino