Cosulete cu salata de pui, legume si avocado

vineri, 8 august 2014







          Ingrediente pentru sase portii:

     un pui fiert 25 de minute in apa sarata
     un avocado
     un ardei gras rosu
     40 de grame de masline negre fara samburi
     2 morcovi
     o tulpina de telina
     100gr de rucola
     6 lipii 

          Pentru sos:

     2 linguri de maioneza
     125gr iaurt
     ceapa verde,patrunjel si cimbru tocate fin cam o lingura
     un catel de usturoi
     40ml ulei de masline
     2 linguri de suc de lamaie
     sare fina

          Mod de preparare:

     In timp ce puiul fierbe se pregatesc celelalte ingrediente.Intai se face sosul.
     Se pune iaurtul intr-un bol mic se adauga maioneza,ierburile si catelul de usturoi dat prin razatoarea cu gauri mici.Se amesteca bine.Se toarna zeama de lamaie si uleiul in fir subtire.Se sareaza si se da la frigider.
     Ardeiul se coace si se curata de coaja,cotor si seminte dupa care se taie fasii.
     Morcovul spalat si curatat se taie felii mai subtirilele,iar tulpina de telina bastonase.
     Avocado se curata de coaja cu grija si se taie in doua pentru a putea extrage samburele.Se taie felii.
     Puiul fiert si racit se dezoseaza si se taie.Se pune intr-un bol mai mare si se adauga legumele,avocado,rucola si maslinele(taiate sau lasate intregi).Se amesteca si se da la rece pana se pregatesc cosuletele.
     Fiecare lipie se unge cu putina apa amestecata cu ulei si se pune intr-o forma inalta pentru cuptor.


     
     Se dau la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 7,8 minute pana se intaresc.
     Se scoate salata din frigider,se amesteca cu sosul umplu cosuletele.

          Pofta buna!     
  

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino