Cartofi noi la cuptor cu sos de usturoi verde

marți, 12 august 2014



         
          Ingrediente:

     1kg de cartofi noi
     4,5 fire de usturoi verde
     2,3 fire de patrunjel(eu am pus mai putin decat este in poza)
     sare
     piper negru in boabe
     ulei

       Mod de preparare:

     Cartofii se spala  bine cu fara sa se decojeasca.
     Se pun intr-un bol mare si se stropesc foarte bine cu ulei.Se adauga sare si se macina piperul.Se amesteca bine.
     Se pun intr-o tava pentru cuptor unsa cu ulei si se dau la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.Dupa 20 de minute se intorc.Daca aveti cartofii mai mari se mareste timpul de coacere;se pot incerca cu furculita.
     Intre timp usturoiul se curata de primele frunze si se toaca foarte fin;la fel si patrunjelul.Se pun impreuna intr-un vas inalt si se sareaza.Se adauga ulei in fir subtire si se amesteca pana se obtine un sos.Eu am folosit cam 30ml de ulei.Am mai adaugat si 30ml de apa ca sa nu iasa prea gras.Se tine la rece pana cand sunt gata cartofii.
     Cartofii se servesc calzi cu sosul deasupra.E o combinatie interesanta (eu am servit cu mamaliguta calda).

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino