Carpaccio de mozzarella cu ardei

sâmbătă, 16 august 2014




          Ingredienti pentru trei portii:

     3 mozzarelle de 100gr fiecare
     un ardei gras galben
     un ardei gras rosu
     o ceapa mica
     patrunjel
     sare
     ulei de masline

     pentru sos:
     unt 50gr
     3,4 fileuri de ansoa in ulei

          Mod de preparare:

     Ardeii spalati se curata de cotor si seminte.Se taie feliute.
     Ceapa tocata marunt se pune la calit in ulei pentru 2 minute.Se adauga ardeii si se lasa la gatit pentru 10 minute pana devin fragezi dar nu moi.Se sareaza.
     Se pune untul intr-o craticioara la foc mic si se topeste;se ajung fileurile de ansoa si se sfarama cu o furculita.Se lasa pana se topesc.
     Mozzarella scursa bine se taie in felii cam de 1/2cm.
     Se aseaza feliile intr-un vas de sticla sau de portelan.Se pun ardeii si se stropesc cu sos.
     Se lasa la rece pentru cel putin 10 minute.
     Se serveste rece cu patrunjel tocat.

          Pofta buna!
   

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino