Salata de fasole verde lata

vineri, 3 octombrie 2014






          Ingrediente pentru trei portii:

     fasole verde lata 500gr
     patrunjel si frunze de usturoi verde dupa gust
     6 rosii cherry
     ardei iute facultativ(eu am exagerat in poza)
     ulei de masline extravirgin
     sare
     3 linguri de otet de mere


          Mod de preparare:

     Fasolea se curata de extremitati si se taie bucati cam de 3,4 cm.Se spala.
     Intre timp se pun la fiert 1,5l de apa.Cand apa fierbe se sareaza si se pune otetul.Se pune fasolea la fiert si se fierbe pentru 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba.Se scurge de apa clocotita intr-o strecuratoare si se da sub jet de apa rece pentru 3,4 minute.Se lasa la racit.
     Se toaca patrunjelul si usturoiul;rosiile se taie in doua si se pun peste fasolea racita.
     Se adauga ulei dupa gust si eventual ardei iute. Se lasa la frigider cel putin o ora.
     Se serveste ca atare sau ca si garnitura dupa gust.


          Pofta buna!

Bastonase de dovlecei cu cas-la cuptor


     Bine inteles ca prajite sunt mult mai bune dar eu nu am avut timp si le-am bagat la cuptor,asa intre timp am mai facut cate ceva. :)





          Ingrediente pentru aproximativ doua portii:

      4 dovlecei mici
    cas de vaca cam 150gr(daca e nevoie se mai adauga)
    3 oua
    pesmet cat e nevoie
    sare
    piper
    ulei


          Mod de preparare:

     Eu am avut dovlecei mici ca cei din imagine.Daca sunt mari se curata de coaja si seminte.Se taie in bastonase de aproximativ un deget.
     Casul se da pe razatoarea cu gauri mici si se amesteca cu sare si piper.
      Bastonasele se dau prin ou batut,cas,pesmet din nou prin ou si pesmet.Se pun intr-o tava pentru cuptor unsa cu ulei.Se dau la cuptorul incalzit la foc mediu(170 de grade) pentru 40,45 de minute.Dupa 20 de minute se intorc si daca e nevoie se stropesc cu putin ulei.
     Eu am avut un pic de furca cu ele;nu se lipea casul.Asa ca am luat casul in causul mainii si ,,l-am lipit" ca sa zic asa,inchizand pumnul si strangand bine bastonasele.
     Sunt foarte bune calde si le-am servit ca atare.
     

          Pofta buna!

      
     
    

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino