Sos de marar

marți, 14 octombrie 2014




          
          Ingrediente:

     2 linguri de marar tocat fin
     unt cat o nuca
     o lingura de amidon alimentar de porumb
     200ml de lapte sau supa
     4 linguri de smantana
     sare

          Mod de preparare:

     Se pune untul la topit.Se adauga amidonul si se stinge cu laptele cald.Se amesteca bine.
     Se pune smantana,sarea si mararul.Se lasa sa fiarba la foc mic sau pe baie de abur ca sa nu se taie.Se fierbe pana se ingroasa bine.
     Se serveste alaturi de carne fiarta,limba fiarta sau dupa gustul fiecaruia.

          Pofta buna!
         

Sos de usturoi




          Ingrediente:

     2 capatani de usturoi
     2 linguri de otet de mere
     unt cat o nuca
     o lingura de amidon alimentar de porumb
     200ml de supa(de legume sau de carne)
     sare
     cateva frunzulite de patrunjel

          Mod de preparare:

     Se pune untul la topit cu grija sa nu devina maro pentru ca se amaraste.Se adauga amidonul,se stinge cu supa fierbinte amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Se potriveste de sare si otet,apoi se adauga usturoiul pisat foarte fin in piulita de lemn.Se lasa sa fiarba pentru 15 minute,la foc mic amestecand mereu;la nevoie se mai subtiaza cu supa.La sfarsit se pun frunzulitele de patrunjel tocate fin.
     Se serveste la preparate din carne sau peste dupa gust.
     

          Pofta buna!

Chec sarat cu paine si salam


     Ideea mi-a venit pentru nu mai stiam ce sa fac cu painea care ramanea...Un timp am facut chiftelutule pe care o sa le prezint mai tarziu.Acum am avut si o bucata de salam si a iesit o bunatate...;)


   


          Ingrediente:

     paine 150gr(sau vedeti voi)
   salam 300gr(depinde de gust)
   2,3 oua
   50gr de cas,cascaval,telemea sau branza de vaci
   piper
   sare
   2 linguri de ulei

     Mod de preparare:
  
     Painea se pune in apa(sau in putina supa daca aveti) la inmuiat dupa care se scurge de apa si se stoarce bine.
     Salamul se da pe razatoare,la fel si branza daca e cazul.
     Se amesteca toate ingredientele si se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie pentru cuptor.
     Se da la cuptorul incalzit la foc mediu(170,180) pentru 35,40 de minute.
     Se serveste cald dar este bun si rece.

          Pofta buna!
     

   

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino