Dorada cu vin alb

sâmbătă, 18 octombrie 2014


      
          Vinul pentru a pregati acest fel de mancare trebuie sa fie sec si de buna calitate.    


 



          Ingrediente pentru o portie:

     o dorada de aproximativ 200gr
     o ceapa mica
     2 catei de usturoi
     vin 300ml
     o lamaie
     un pic de faina
     ulei
     sare

          Mod de preparare:

     Dorada se curata de solzi si intestine,se spala si se usuca.
     Se da prin faina.
     Ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in ulei pana se inmoaie bine.Se pune pestele.Se toarna vinul,zeama de la o jumatate de lamaie.Cealalta jumatate se taie felii si se pun langa peste.Se sareaza.
     Se gateste la foc mic pana se formeaza un sos (cam 20,25 de minute).Dupa 10 minute pestele se intoarce cu grija.Din cand in cand se mai stropeste cu lichidul clocotit.
     Se serveste cald.

          Pofta buna! 


Dorada umpluta cu crema de usturoi si rozmarin-la cuptor


     Nu mai aveam nici o idee in ce mod sa pregatesc dorada,asa ca am tras cu ochiul intr-o carte de bucatarie italiana.Am gasit doua retete grozave.

 




          Ingrediente pentru doua portii:

     2 dorade de aproximativ 200gr una
     2,3 catei de usturoi
     o ramurica de rozmarin
     3 linguri de ulei
     sare
     putin unt

          Mod de preparare:

     Pestele se curata de solzi si intestine,se spala foarte bine si se usuca.
     Intr-un blender se pune usturoiul,firicelele de rozmarin,uleiul,sare si se paseaza pana devine ca o crema.Cu aceasta se umple pestele.
     Se iau doua bucati de hartie pentru cuptor si se ung cu putin unt.Se pune pestele in hartie si se impacheteaza.
     Se da la cuptorul incalzit la foc mediu(a170,180 de grade) aproximativ 20 de minute.Daca pestele este mai mare se mareste si timpul de gatit.
     Se serveste imediat.Se poate servi cu un pic de sos de rosii.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino