Vinete,, acordeon"

luni, 27 octombrie 2014



          Am facut si eu faimoasele vinete acordeon.
       Eu le-am gatit intr-o zi de vineri asa ca intre felii am pus numai rosii si usturoi dar dupa gustul fiecaruia se poate pune branza,sunculita,bacon,kaiser etc...



            Ingredientele pe care le-am folosit eu pentru doua vinete aproximativ patru portii:

     2 vinete cam de 250,300gr fiecare
     3 rosii potrivite
     usturoi dupa gust(eu am pus 8 catei)
     oregano uscat
     sare 
     piper
     ulei

          Mod de preparare:

     Vinetele spalate se taie in felii pe lungime fara sa se curete de cotor.Feliile nu trebuie sa fie foarte subtiri.Se sareaza si pipereaza una cate una.
     Rosiile spalate si usturoiul curata se taie felii si se introduc intre feliile de vanata.Cand s-au terminat de ,,umplut" se leaga cu ata de bucatarie si se ung bine cu ulei si se presara oregano.
     Se invelesc in foaie de aluminiu si se dau la cuptorul incalzit la foc mediu(170,180 de grade) pentru 50,60 de minute.Depinde cat sunt de mari.
     Se servesc calde.

          Pofta buna!






     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino