Orez cu soia felii prajite

marți, 4 noiembrie 2014

      
     Am pregatit reteta aceasta pentru o zi de post pentru care feliile de soia le-am prajit fara sa le dau prin ou. 





          Ingrediente pentru trei portii:

     soia felii 150gr
     orez cu bobul lung 180gr
     o ceapa rosie
     un morcov
     o lingura de concentrat de rosii
     supa de legume cam 1,5l(cat sa acopere feliile de soia)
     sare
     piper
     ulei

          Mod de preparare:

     Supa de legume se da in clocot si se toarna peste feliile de soia.Se lasa 15 minute dupa care se scot si se preseaza pentru a inlatura surplusul de apa.Se usuca cu hartie absorbanta si se pun la prajit in uleiul inchis la foc mic.Se prajesc pe ambele parti pentru 3,4 minute.Se scot pe hartie absorbanta.
     Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici si se pune la calit in ulei cu ceapa tocata pana se inmoaie bine.Se adauga orezul si se prajeste pentru 3,4 minute mestecand continuu.Se toarna putin cate putin supa de legume si se gateste pentru 20 de minute.In ultimele 5 minute se pune concentratul de rosii.Se sareaza(daca e nevoie) si se pipereaza.
     Se serveste cald cu feliile de soia prajite.

          Pofta buna!

Penne cu prosciutto crudo si varza dulce


     Eu am folosit prosciutto crudo dar se poate folosi o bucata de carne de porc afumata,jambon sau de ce nu un pic de kaiser? 

  



   
          Ingrediente pentru trei portii:

     penne(sau alt fel de pasta) 150gr
     prosciutto crudo 150gr
     un praz
     varza dulce 150gr
     3 linguri de sos de rosii (bulion sau ce aveti prin casa)
     ulei
     sare
     piper negru boabe

          Mod de preparare:

     Prosciutto se taie cubulete si se pune la prajit in ulei pana devine crocant dupa care se scoate pe o farfurie.
     In uleiul ramas se caleste prazul taiat felii pana se inmoaie bine dupa care se adauga varza taiata fideluta si se gateste pentru 10 minute.Se toarna putina apa.Se adauga sosul de rosii si prosciutto si se mai gateste pentru inca 5 minute(daca se pune bulion se mareste timpul).Se controleaza de sare avand grija deoarece si prosciutto este sarat.
     Intre timp se fierbe pasta dupa instructiunile de pe ambalaj si se scurge de apa apoi se amesteca cu varza calita.
     Se serveste imediat cu piper macinat pe moment.

          Pofta buna! 
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino