Pui cu masline si cartofi la cuptor-reteta marocana

luni, 10 noiembrie 2014








          Ingrediente:

     un pui cam de 1,3kg (atat a avut al meu)
     4 cartofi potriviti
     masline verzi fara samburi 150gr
     chimion in praf(cumino),curcuma,paprika dulce,piper,sare
     ulei 

          Mod de preparare:
     Incepem prin a pune cartofi spalati la fiert in apa rece pentru 10 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba apa.Se curata de coaja si se taie in cuburi.Se amesteca cu maslinele (clatite sub jet de apa rece) si chimion,paprika,curcuma,piper cate o lingura din fiecare.Se potriveste de sare.
     Puiul curatat,spalat si uscat bine se taie numai unde sunt pulpele.Cu un cutit bine ascutit se merge pe langa osul spinarii fara sa se taie de tot;eu am facut asa dar se poate lasa si intreg.Daca se taie se desface in doua ca in imagine.
     Intr-un bol se pun chimion,paprika,curcuma,piper cate 2 linguri din fiecare si sare dupa gust.Cu acest amestec se maseaza puiul pe amandoua partile dupa care se aseaza intr-o tava pentru cuptor unsa cu ulei.In jurul puiului se pune amestecul de cartofi cu masline si se stropeste cu putin ulei.Tava se acopera cu foaie de aluminiu.
     Se da la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit(180 de grade) pentru 50 de minute.In ultimele 15 minute se ia foaie de aluminiu.Cum am mai spus depinde de cuptor si de marimea puiului.Se incearca cu furculita.

          Pofta buna! 
       

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino