Mâncare de pui cu ciuperci

miercuri, 13 iulie 2016


     Acum e timpul,că putem merge la pădure sau găsim ciuperci proaspete la piață .
    Eu am făcut de mai multe ori acest fel de mâncare și a ieșit la fel de gustos indiferent de ce fel de ciuperci am folosit .Champignon le folosesc cel mai des,le găsesc mai ușor și costă mai puțin ,cam 3 euro la kg. Cu hribi sau mânătărci pregătesc doar când ajung acasă,aici costă începând de la 15 euro pâna la 45 de euro la kg .
     
     



  

          Ingrediente pentru 4 porții :

     un pui cam de 1,2kg
     ciuperci 400gr
     unt cât e nevoie
     ficătei sau ficat de vită ,de porc 300gr
     vin alb sec 150ml
     smântână 200gr
     o linguriță de amidon sau făină
     pătrunjel
     sare
     piper boabe

          Mod de preparare :

     Puiul curățat,spălat și tăiat în bucăți se rumenește intr-o cratiță,în unt;se adaugă vinul ,sare,piper,și se fierbe acoperit până se înmoaie carnea (cam 25 de minute,se încearcă) .
     Separat, se fierb ficățeii (curățați de partea galbenă) în apă clocotită ,fără sare ,apoi se scurg și se taie felii .Ficatul de vită sau de porc se taie felii care se fierb,după care se înăbușă în unt .
     Ciupercile,curățate (pe cât posibil cu servețele umede ,nu se țin direct sub jetul de apă ,pentru că absorb mult),se taie lamele,se înăbușă în unt,apoi se lasă pe foc mic să scadă bine zeama .
     Ciupercile și feliile de ficat se pun peste pui,se adaugă smântâna amestecată cu făina și se lasă la foc mic până începe să fiarbă .
     Se gustă pentru a putea drege de sare .
     Se dă în 3,4 clocote ,se presară pătrunjelul tocat fin și se macină piper după gust .
     Se servește fierbinte cu garnitură de cartofi natur ,smântână sau mămăliguță .Se pot adăuga 1,2 lingurițe de unt proaspăt .

          Poftă bună !
     
     
     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino