Tort cu iaurt și ananas

duminică, 17 iulie 2016


          Un tort răcoros,fără coacere potrivit în orice moment al zilei și cu orice ocazie .
       Dacă nu aveți o tavă cu inel,se poate pune in cupe,compotiere sau în pahare .






          Ingrediente:

      o cutie de compot de ananas 
     iaurt cu ananas 500gr 
     frișcă de bătut sau smântână pentru frișcă 500gr
     gelatină granulată 10gr sau echivalentul în foi
     zahăr vanilat un pliculeț
     pișcoturi câte este nevoie pentru a acoperi fundul tăvii
     facultativ 2 linguri de lapte condensat (eu nu l-am pus,mi se părea prea dulce) .



          Mod de preparare:

   
     Gelatina se pregătește după instrucțiunile de pe ambalaj (se lasă la înmuiat 10 minute,apoi se pune la încălzit până la 60 de grade,nu trebuie să fiarbă,așa am pregătit-o eu).
     Frișca rece cu zahărul vanilat ,se bate până ajunge la consistența necesară .
     Pișcoturile se înmoaie în siropul de ananas și se tapetează fundul tăvii .Pe pereții tăvii se pun felii de ananas,din loc in loc,sau una lângă alta și atunci aveți nevoie de două cutii de compot .
     

     Frișca se amestecă cu :iaurtul,gelatina,eventual laptele condensat și câteva felii de ananas tăiate bucățele mici .
     Se toarnă compoziția în tavă și se lasă frigider 6 ore sau 2 ore în congelator înainte de a fi servit .


     Se consumă în cel mult 2 zile,eventual se poate păstra în congelator .Dacă se păstrează în congelator,se scoate cu cel puțin 45 de minute înainte de servire .

          Poftă bună !
  
     

     


     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino