Tort colibri-reteta Jamie Oliver

luni, 18 aprilie 2016


                        
     Acest tort este absolut delicios si foarte usor de facut. 
     Reteta prevedea 400gr de zahar integral,350gr zahar pudra, 400gr de faina si 350 de ulei.Eu am redus cantitatile si cred ca si zeama de lamaie se pune dupa gustul fiecaruia.
     Bineinteles ca se pot dubla cantitatile pentru a face tortul mai inalt si cu mai multe discuri.Eu am folosit o tava cu diametrul de 26cm.










          Ingrediente pentru blat:

     faina 200gr
     nuca de cocos 150gr
     zahar integral 200gr
     ulei de floarea soarelui 200ml
     ananas o cutie
     2 banane
     nuci 100gr
     3 oua
     rom
     un praf de sare 
     praf de copt un varf de cutit

          Ingrediente pentru crema:

     branza cremoasa ( tip philadelfia) 400gr
     unt 150gr
     zahar pudra 200gr
     2 lamai verzi (lime)

       Pentru decor 

     zahar integral 100gr
     nuci 50gr


          Mod de preparare:

     Ananasul si bananele se taie cubulete,nucile in functie de gustul fiecaruia.
     Ouale intregi se bat cu zaharul pana se formeaza o crema ca o maioneza.Se incorporeaza uleiul,se pune in ploaie faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.
     Se adauga fructele, nucile,rom (dupa gust), praful de sare si putina coaja de lamaie rasa.
     Se pune in tava tapetata cu hartie pergament si se da la cuptorul preincalzit pentru 40,50 de minute in functie de cuptorul fiecaruia.Se probeaza in mijloc cu scobitoarea.
     Se lasa sa se raceasca bine dupa care se taie in doua pe inaltime formand doua discuri.
    Crema se face astfel:se freaca branza si untul tinut la temperatura camerei cu zaharul,se adauga zeama de lamaie si coaja rasa.Se tine la frigider pana in momentul in care se pune peste blat.
     Pentru decor se face in felul urmator.Zaharul se pune intr-o craticioara cu putina apa si se topeste bine;se pun nucile taiate marunt.Compozitia se toarna pe o bucata de hartie pergament si se lasa la racit.Cand s-a racit se sfarama cu ciocanul de batut carne.
     Se asambleaza: primul disc se unge cu jumatatea din cantitatea de crema.Peste acesta se pune al doilea disc si se face acelasi lucru.Se decoreaza si se lasa la frigider cel putin doua ore inainte de a fi servit.

          Pofta buna!

     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino