Tort bavarez cu capsuni

joi, 21 aprilie 2016


         Un tort rafinat si racoros  . 
         Se incepe cu pregatirea cremei engleze.
      Eu am pus in tava de prajitura dar am avut un pic de probleme cand am rasturnat pentru ca nu era plina decat pe jumatate.
       Noroc cu frisca si capsunile pentru decor . ;)









     Ingrediente pentru crema engleze:

     3 galbenusuri
     zahar 65gr
     lapte 200ml
     coaja de la o jumatate de lamaie
     vanilie
     un praf de sare
   
     Mod de preparare :

     Laptele se pune pe foc cu vanilia si coaja de lamaie.Cand da in clocot se stinge focul  se scoate coaja de lamaie si se raceste.Galbenusurile se bat cu zaharul si se adauga in laptele racit.Se pune pe baie de abur si se fierbe pana se obtine consistenta unei creme ,se adauga sarea.Se raceste bine.


     Ingrediente:

     capsuni 1kg
     zahar 100gr (eu atat am folosit,am gustat capsunile si erau dulci)
     smantana dulce 500gr
     gelatina in praf  40gr (la inceput am pus numai 20gr si dupa 2 ore cum am vazut ca nu se leaga am adaugat inca 20gr)
     pentru decor capsuni,frisca dupa gust si imaginatie

     Mod de preparare:

     Smantana rece se bate pana se intareste dupa care se tine in frigider pana cand se foloseste.
     Capsunile se pun in blender cu zaharul si se paseaza.Dupa gust se trece compozitia prin sita ca sa se elimine sambureii.
     Gelatina se inmoaie dupa instructiunile de pe ambalaj.
     Se amesteca bine crema engleze,crema de capsuni si gelatina.
     Se adauga frisca si se amesteca cu grija de jos in sus (ca sa nu se lasa) pana se incorporeaza.
     Se intr-un vas inalt tapetat cu folie de prospetime.
     Se lasa la frigider cel putin 6 ore,pana se leaga bine.
     Se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa gust cu capsuni si frisca.
     

          Pofta buna !
     
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino