Friptura de miel la cuptor

luni, 25 aprilie 2016



          Ingrediente:

     o jumatate de miel
     5,6 linguri de untura depinde de gust si de cantitatea de carne
     boia dulce dupa gust
     usturoi pisat dupa gust
     sare
     piper

          Mod de preparare:

     Carnea bine spalata si uscata se sareaza,se pipereaza,se lasa sa stea circa o jumatate de ora,apoi se unge cu untura tinuta la temperatura camerei si se presara cu boia.
     Carnea se asaza intr-o tava cu putina grasime incinsa,se presara cu usturoiul pisat,se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade,se lasa cateva minute dupa care se adauga un pahar cu apa.Se potriveste focul la 160 de grade si se lasa aproximativ o ora (depinde de cuptor),pana carnea este bine fragezita si rumenita.Se incearca cu furculita si eventual se gusta o bucatica.
    Din cand in cand se stropeste cu sos din tava;la nevoie se mai adauga un pic de apa.Spre sfarsitul frigerii nu se mai stropeste.
     Se serveste fierbinte cu o salata verde sau cu o salata orientala preparata cu cartofi,ceapa si otet.
     Se poate servi cu sosul ei,preparat astfel:dupa ce se scoate friptura din tava,se scurge surplusul de grasime,se adauga putina apa si o lingura de faina,se da in cateva clocote,se strecoara si se toarna in sosiera.
  
          Pofta buna!
    
     

       
       

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino