Placinta sarata ,,7 pahare"-gatita la cuptor

miercuri, 11 mai 2016

     Ufaaa!Bucata asta de branza pe care nu o mai vrea nimeni.
   Morcovii fierti si un pic de mazare pe care ii tot mut de ici colo.
   Ce faci atunci ?
    ;) 
    Reciclezi.
     Se numeste 7 pahare deoarece unele ingrediente se masoara cu paharul,mai exact cu paharutul de iaurt (care  se gaseste in comert,eu am gasit de 150gr).
    Se pot folosi orice fel de legume (colorate) si branza depinde de gust si de ce se gaseste prin frigider. 
    


     
          Ingrediente:

     un iaurt alb cu sau fara grasimi depinde de gust-paharutul se foloseste ca unitate de masura dupa ce se varsa iaurtul intr-un bol
     un paharut de lapte
     un paharut de ulei de floarea soarelui
     un paharut de parmezan ras (eu asta am avut)
     2 paharute de faina
     un paharut de amidon alimentar (ca sa devina pufoasa)
     legume colorate fierte 150gr in acest caz morcov  si mazare fierte
     3 oua
     sare
     piper
     praf de copt 


          Mod de preparare:

     Dupa ce se varsa iaurtul se adauga laptele si se amesteca cu galbenusurile.Se toarna uleiul in fir subtire amestecand continuu.
     Se sareaza si se pipereaza .
     Se continua adaugand in urmatoarea ordine ingredientele:faina ,praf de copt,amidon,legume.
     Legumele care necesita se taie cubuletele.
     La sfarsit se pune albusul batut spuma amestecand de jos in sus ca sa nu se lase,pana se incorporeaza bine.
     Praful de copt se cantareste si se pune cantitatea necesara pentru 300gr de faina.Se citesc instructiunile de pe ambalaj.
     Compozitia se toarna intr-o tava unsa bine cu unt sau tapetata cu hartie pentru cuptor(pergament).
     Se coace la cuptorul preincalzit la foc potrivit(170,180 de grade) pentru 30 de minute.
     Se serveste calda sau rece .

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino