Unt aromat-7 idei

vineri, 3 iunie 2016

        7 idei pentru a da 7 arome speciale unui aliment simplu .
      ;)
       A trecut un pic de timp de cand impreuna cu vecina mea am pregatit untul aromat .
     Ideea a fost a Francescai .
     Trebuie sa va spun ca este grozav,eu am avut numai o felie din toata bunatatea ,pe care am folosit-o pentru a condimenta cartofi facuti la cuptor .





     Pentru toate variantele reteta este cu 200gr de unt sarat,tinut la temperatura camerei pentru 6 ore .
     Untul se amesteca cu ingredientele dorite cu ajutorul unei furculite de inox ;compozitia obtinuta se modeleaza cu mainile umede in forma de sul sau cub,se inveleste in foaie de prospetime si se lasa la frigider pentru 3 ore inainte de a fi folosit .

          Cu ierburi aromatice:
     40gr patrunjel sau busuioc tocat fin
     Se foloseste pentru:
     -tartine cu felii de rosii sau felii de oua fierte
     -peste rasol sau la gratar
     -orez sau pasta 

          Cu ansoa sarate:
     100gr ansoa clatite bine de sare,tocate si amestecate cu piper negru macinat pe moment
     Se foloseste pentru:
     -tartine cu parmezan si felii subtiri de pere
     -condimentarea legumelor fierte si servite calde
     -carne sau peste la gratar

          Cu usturoi sau ceapa verde:
     2,3 catei de usturoi tocati fin; o ceapa verde cruda tocata fin sau fiarta si pasata la mixer
     Se foloseste pentru:
     -tartine cu felii de legume la gratar 
     -carne sau peste rasol,la gratar sau la cuptor

          Cu coaja rasa de lamaie:
     coaja de la o jumatate de lamaie biologica,fara partea alba care este amara
     Se foloseste pentru:
     -tartine ca atare sau cu miere 
     -carne,peste,legume la gratar in functie de gust

          Cu hrean ras:
     hrean dupa gust
     Se foloseste pentru:
     -carne,peste,legume fierte sau la gratar 

          Cu seminte de coriandru:
     o lingurita de seminte
     Se foloseste pentru:
     -tartine cu salam uscat
     -pasta

          Cu nuci si gorgonzola dulce sau picanta:
     dupa gust fiecare din ingrediente
     Se foloseste pentru:
     -tartine
     -pasta sau orez

     Cand untul se foloseste pentru pasta sau orez inseamna ca pasta sau orezul se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj,se scurg de apa si se asezoneaza imediat cu unt .
     Se servesc obligatoriu calde toate alimentele enumerate mai sus,condimentate cu unt aromat .
     De preferinta feliile pentru tartine se prajesc in tigaie fara ulei pentru aproximativ 2 minute inainte de a fi unse cu unt .

          Pofta buna !
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino