Salată nicoseză

vineri, 1 iulie 2016


     Sunt mai multe variante a acestei salate ,se consumă tot timpul anului dar cu precădere vara ,când se face cu legume proaspete .
   Este o salată plină de arome și savori mediteraneene îmbinate perfect . Se pot adăuga morcovi fierți,porumb,cașcaval dar nu pot lipsi tonul,anșoa, măslinele,capere și uleiul de măsline .
   


       
          Ingrediente pentru trei porții  :

     fasole verde 100gr
     2,3 cartofi
     roșii cherry 100gr
     ton în sos natural 150gr
     3 ouă
     fileuri de anșoa după gust
     măsline maro 100gr
     capere in oțet după gust
     frunze de salată verde
     un cațel de usturoi
     sare și ulei de masline dupa gust

          Mod de preparare :

      Cartofii spălați se pun la fiert în apă rece ,cănd apa începe să fiarbă se sărează . Se fierb,se decojesc,se taie felii și se amestecă cu pătrunjelul și usturoiul tocate fin .
     Fasolea curățată de codițe și spălată se pune la fiert in apă clocotită și sarata și se fierbe pentru aproximativ 7,8 minute .Se încearcă,trebuie sa rămâna crocantă .Se scurge de apă și se lasa la răcit .
     Ouăle se fierb tari,se curăță și se taie în două .
     Caperele se scurg de oțet .
     Frunzele de salată se spală și se usucă . 
     Se pun toate ingredientele într-un vas încăpător mai puțin mozzarella ,se asezonează de sare și ulei și se lasă la rece cel puțin două ore înainte de a fi servită .
     Înainte de a fi servită se adaugă mozzarella tăiată felii .

          Poftă bună !
     
       

Spaghette din dovlecei




          Ingrediente pentru o porție :

     dovlecei 200gr
     2,3 frunzulițe de busuioc
     un cățel de usturoi sau o jumătate după gust
     sare,piper,ulei

          Mod de preparare :

     Dovleceii bine spălați,dacă au semințe se curăța de acestea .
     Se taie pe lung ,fâșii,se presară cu sare și se lasă la rece pentru 15 minute .
     După care se usucă de lichidul pe care îl lasă .
     Câteva bucățele ,frunzulițele de busuioc,cățelul de usturoi și o lingură de ulei, se pasează cu blenderul până se obține un sos .
     Se unge o tigaie cu ulei și se încalzește bine .
     Se pun fășiile de dovlecel și se ,,trag"(ca să nu se rupă când se amestecă) pentru 5 minute .
     Se adaugă sosul si se mai gătesc incă 3,4 minute .
     Se amestecă ușor .
     Se servesc imediat !

          Poftă bună !

Spaghette din dovlecei




          Ingrediente pentru o porție :

     dovlecei 200gr
     2,3 frunzulițe de busuioc
     un cățel de usturoi sau o jumătate după gust
     sare,piper,ulei

          Mod de preparare :

     Dovleceii bine spălați,dacă au semințe se curăța de acestea .
     Se taie pe lung ,fâșii,se presară cu sare și se lasă la rece pentru 15 minute .
     După care se usucă de lichidul pe care îl lasă .
     Câteva bucățele ,frunzulițele de busuioc,cățelul de usturoi și o lingură de ulei, se pasează cu blenderul până se obține un sos .
     Se unge o tigaie cu ulei și se încalzește bine .
     Se pun fășiile de dovlecel și se ,,trag"(ca să nu se rupă când se amestecă) pentru 5 minute .
     Se adaugă sosul si se mai gătesc incă 3,4 minute .
     Se amestecă ușor .
     Se servesc imediat !

          Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino