Salată a la russe cu maioneză de avocado

duminică, 3 iulie 2016



     Este un aperitiv excelent,răcoros,gustos,light și de mare efect ,inspirat din reteța salată a la russe (rețeta este a bucătarului italian Roberto Valbuzzi) .






          Ingrediente pentru 2 porții :

     cartofi 200gr
     morcov 100gr
     mazăre verde sau congelată 100gr
     10 roșii cherry
     o bucațica de ceapă verde, sau din miezul unei cepe
     lime sau lămâie după gust
     sare,piper 
     ulei de măsline sau ulei pentru salate după gust

          Mod de preparare :

     Cantitățile de legume se pot pune în funcție de gustul fiecăruia .
     Morcovii și cartofii se spală,se curață de coajă și se taie cubulețe . 
     Între timp se pune o oală cu aproximativ 1l de apă la fiert .Când fierbe apa,se sărează și se pun toate legumele la fiert .Se fierb pentru 4,5 minute,nu mai mult .Trebuie să rămână puțin crocante .
     Se lasă la răcit .
     Roșiile se taie cubulețe și se pun într-o strecurătoare pentru a elimina lichidul în exces .
     Bucățica de ceapă se toacă foarte fin .
     Avocado spălat ,se curăța de coajă și se înlătură sâmburele .
     Miezul se pasează cu blenderul .Se adaugă ulei,zeamă de lamâie sau lime după gust și se continuă pâna se obține o cremă .
     Se amestecă legumele fierte cu roșiile,ceapa tocată și crema de avocado .
     Se potrivește de sare și piper și se lasă la rece cel puțin 30 de minute înainte de a fi servită ,așa se îmbină perfect toate gusturile .

          Poftă bună !
     

   

     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino