Prăjitură cu mascarpone,nutella și pișcoturi

joi, 28 iulie 2016


     Nu mă descurc să fac torturi și prăjituri complicate ,dar și cele simple sunt foarte bune . 
    Sunt sigură că dacă o să o incercați pe aceasta o să vă placă .
    Și pe căldura asta, sinceră să fiu cheful de stat lângă cuptor mi-a cam pierit . ;)



          Ingrediente :



     mascarpone 250gr
     nutella 3 linguri
     frișcă lichidă 250gr
     gelatină granulată 5 gr sau echivalentul în foi
     pișcoturi câte este nevoie depinde de tavă,a mea are diametrul de 24cm
     cacao,vanilie după gust
     lapte cât este nevoie

          Mod de preparare :

     Avem nevoie de o tavă cu inel,nu are importantă forma și mărimea . Eu am folosit numai inelul,așa nu am fost nevoită să mut prăjitura de pe fundul tăvii pe platou .
     Cum am spus și la rețeta de tort cu iaurt și ananas ,se pot folosi compotiere,pahare,cupe în cazul în care nu avem tavă cu inel .
     Se începe cu frișca .Este foarte simplu de pregătit,are toate instrucțiunile pe ambalaj .Eu o țin mereu la rece înainte de a o bate,folosesc la început viteza mică la mixer,după care trec la ultimul nivel de viteză și o bat până se face ca spuma de ras ... ;) .
Se adaugă vanilie și se ține la rece .
     Între timp se pune gelatina la înmuiat,intr-o crăticioară, cu aproximativ 100ml de apă și se lasă 10 minute .Se pune pe foc mic și se încălzește puțin(cam la 60 de grade),nu trebuie să fiarbă ,se răcește și se amestecă cu frișca batută .Pe pliculețele de gelatină există explicații pentru modul de preparare .
     Mascarponele se amestecă cu nutella .
     Pe un platou ,se așează inelul de la tavă .
     Se inmoaie rapid (altfel se înmoaie prea tare) pișcoturile în lapte și se așeaza pe platou,în interiorul inelului ,formând o bază .



     
     Peste stratul de pișcoturi se pune crema de mascarpone cu nutella,se nivelează .
     Deasupra se toarnă frișca pregătită .
     Se acoperă cu foaie de prospețime și se lasă frigider pentru 4 ore ,după care se acoperă frișca cu un strat de pișcoturi înmuiate rapid în lapte, și se mai lasa la rece inca 2 ore înainte de servire .



     
     Se servește presărată cu cacao .


          Poftă bună !


             

    

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino